Historia

.

2010

Företaget köps ut av Acke tillsammans med sin son Linus Westerberg. Tillverkningen sker tack vare Arne fortfarande gammaldags och traditionsenligt efter gamla recept och tillvägagångssätt. Idag är det Acke och Linus som arbetar på fabriken.

2004

Drivs företaget som ett dösbo av Karls änka Mona Lomell med hjälp av Acke Petersson och Eva Aronsson. Under denna tid kommer Karls barndomsvän och före detta anställda på Råsnäs Konfektyrer, Arne Nilsson bli den stora räddningen för företaget. Arne är då den enda kvar i livet med recepten och tillverkningsmetoderna från förr. 

1949

1949 flyttar företaget till sin nuvarande plats på Tillingevägen mitt i Timmernabben. Omkring 35 personer arbetar då på fabriken. Åren efter detta kommer Eriks son Karl Lomell in som delägare i företaget. Efter Eriks bortgång tillkommer därefter Eriks andra son Per som delägare. Fabriken ägs senare ensamt av Karl Lomell fram tills 2004 då Karl går bort.

1934

Erik Lomell tar över som ensam ägare. Företaget flyttar till lokaler som Erik låtit uppföra. Byggnaden bestod av privatbostad på övervåningen och karamelltillverkning på bottenvåningen.

1931

Företaget flyttar från Herrgården till egna lokaler i Timmernabben. Vid denna tid arbetade drygt 20 personer mestadels kvinnor med karamelltillverkningen.

1928

Nils von Essen tar ensam över Råsnäs Konfektyrer och anställer en kunnig karamelltillverkare vid namn Erik Lomell.

1924

Råsnäs Konfektyrer slås ihop med Småländska Konfektyrfabriken i Påskallavik. Delägare i företaget blir då Nils von Essen.

1919

År 1919 startade Robert Lejmark och hans bror Verner Karamelltillverkning på Råsnäs Herrgård, i Timmernabben. Karamelltillverkningen startades för att ta till vara på herrgårdens stora trädgård med ca 500 fruktträd, omfattande jordgubbs- och hallonplanteringar. Frukterna och bären användes sedan för att tillverka finare konfektyr. Tillverkningen bestod mestadels av olika sorters marmeladkonfekt, samt i liten skala saft.